Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ali Abbas Ertürk, Erdoğan ve Özel arasında gerçekleşecek olan görüşmeyi nasıl değerlendirdi?

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk; “Ana muhalefet partisi, Cumhurbaşkanı ile her zaman görüşebilmelidir!”

Cumhuriyet Halk Partisi Parti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel’in gelecek hafta yapacakları görüşmeyi değerlendiren CHP Parti Meclisi Üyesi ve Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü Ali Abbas Ertürk, “Bir ülkenin ana muhalefet partisi, o ülkenin Cumhurbaşkanı ve iktidarı ile her zaman görüşebilmelidir. Cumhurbaşkanı ile görüşülebilir, ülkenin sorunları görüşülebilir. Bu görüşme, Cumhuriyet Halk Partisi’nin muhalefetini gevşetme, yumuşatma gibi bir sonuç asla doğurmayacaktır.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediğini defalarca dile getirmişti. Erdoğan, Özel’in istediğine karşılık verdi ve 23 Nisan resepsiyonu sırasında iki lider kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu’nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşme talebiyle ilgili olarak, “Benimle bir görüşme talepleri oldu. İnşallah en kısa zamanda bir araya gelişi de gerçekleştiririz.” dedi. Erdoğan, Özel ile gelecek hafta bir araya geleceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel’in yapacakları görüşmeyi değerlendiren CHP Parti Meclisi Üyesi ve Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü Ali Abbas Ertürk, “Türkiye’de siyasetin böyle kamplara ayrılmış bir şekilde yapılmasından en çok rahatsızlık duyan kişilerden biriyim. Genel Başkanımız Özgür Özel birçok alanda değişimin etkisini göstererek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da, diğer partilerin genel başkanlarını da bayramda arayarak büyük bir nezaket örneği göstermiştir. Orada söylediği anahtar cümle çok önemlidir. Genel Başkanımız Özgür Özel, ‘Biz artık bu ülkenin birinci partisiyiz ve tüm partilerle görüşmek, ülkenin sorunları için konuşmak zorundayız.’ dedi. Bu durum CHP’nin dolayısıyla onun Genel Başkanı’nın sorumluluğunu gösteriyor.” dedi.

Ali Abbas Ertürk sözlerinin devamında, “Genel Başkanımız gerekli nezaketi göstermiştir. Bir ülkenin ana muhalefet partisi o ülkenin Cumhurbaşkanı ve iktidarı ile her zaman görüşebilmelidir. Cumhurbaşkanı ile görüşülebilir, ülkenin sorunları görüşülebilir. Bu görüşme, Cumhuriyet Halk Partisi’nin muhalefetini gevşetme, yumuşatma gibi bir sonuç asla doğurmayacaktır. Cumhurbaşkanı’ndan bu davete böyle bir karşılık olmasından gurur duyarım.” ifadelerini kullandı.

Haber: Ağustos Gerçe