Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eskil’de 23 Nisan Coşkusu

Eskil ilçesinde 23 Nisan

Eskil ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile kutlama programı düzenlendi. Program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerin adına saygı duruşu duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kılıçer günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Kılıçer açıklamasında, “23 Nisan 1920 Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Atatürk, 23 Nisan 1924’te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu bu tarihten 5 yıl sonra yani 23 Nisan 1929’da Atatürk bu Bayramı çocuklara armağan etmiş ve Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlamıştır. 23 Nisan 1979’da ise 6 ülkenin katılımı ile uluslararası boyuta taşınmıştır. Günümüzde milli bayramımıza 50 ülkeden gelen çocuklar Türk çocuklarının misafiri olarak katılmaktadır. Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu Bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir. Ülkemiz ile ne kadar gurur duysak azdır. 23 Nisan Türk tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milletimiz egemenliğini, yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanmıştır. Bu bayram bir emeğin karşılığıdır. Bizler bugün çocuklarımıza kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Günümüz büyükleri yarının büyüklerine daha iyi bir Türkiye’ye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu sorumluluk ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir. Sevgili öğrencilerim Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada eliyle yaşamak ümidiyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!” dedi.
Program Eskil Latife Hanım Anaokulu, Eskil İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Hacı Battal Tüzün İlkokulu öğrencilerinin şiir ve gösterilerini sunması ile devam etti. Daha sonra İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci olan Hacı Battal Tüzün İlkokulu öğrencisi Zeynep Öztürk İstiklal Marşı’nı okudu. Eskil Ortaokulu Öğrenci Korosu ile program sona erdi.
Programa Eskil Kaymakamı Sait Muhammed Bilgin, Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, protokol üyeleri, ögretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Avni Kuru