Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Minik Ellerin Büyük Kutlaması: Aksaray’da 23 Nisan Heyecanı!

Aksaray’da 23 Nisan Ulusal

Aksaray’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Aksaray Bilim ve Kültür Merkezi’nde büyük bir coşku ile yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ulusal bayramı olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104.  Yılı Aksaray’da büyük coşku ve heyecanla kutlanıyor.  23 Nisan kutlamaları Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun öğrenciler ve vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı.

Program Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Eylül Gözde Kargın’ın konuşması ile başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleşen etkenlikte konuşma yapan Aksaray Valisi Kumbuzoğlu, günün anlam ve önemine dikkat çekerek; “Bugün çok mutluyuz çocuklarımızla birlikteyiz herkes heyecanlı ve mutlu bu bayram Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği bir bayramdır. Tüm dünyada çocukların bayramı olan tek ülkeyiz. Ben bütün çocuklarımızın, gençlerimizin, 85 milyon insanımız bu güzel bayramını Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramını kutluyorum” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk Çocuklarımıza Armağan Ederken Aslında Bizim Bağımsızlığımızı, Egemenliğimizi Ölümsüzleştirmiştir

Çocukların yüreklerinin deniz kıyasına benzeten Vali Kumbuzoğlu; “Çocuklarımız hep doğaldır, yüzleri hep güleçtir. Hiçbir zaman yüreklerinden kötülük geçmez o bakımdan bu bayramı Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımıza armağan ederken aslında bizim bağımsızlığımızı, egemenliğimizi ölümsüzleştirmiştir. Çocuklarımız var olduğu müddetçe, dünya döndüğü müddetçe egemenlik ve özgürlük bu ülkede yaşayacaktır. Bu bayramı önemsiyoruz tekrar çocuklarımızı kutluyorum çocuklarımızın yüreklerinde tüm denizlerde kıyıları vardır dolayısıyla bütün dünyada ki insanlara mutluluk verirler ferahlık verirler bütün çocuklarımızı kutluyorum.   Geleceğimizin emanetçileri sizlersiniz” şeklinde konuştu.

Bilim Merkezinin ev sahipliğinde gerçekleşen 23 Nisan kutlamalarında konuşan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’da ilk defa etkinlik alanının değiştiğini belirtti.

Belediye Başkanı Dinçer konuşasında; “Heyecanla 23 Nisan’ımızı kutluyoruz. Bütün hemşerilerimizin, vatandaşlarımızın bilhassa bütün çocuklarımızın 23 Nisan çocuk bayramını kutluyorum Aksaray’da ilk defa bu yıl etkinlik alanımızı değiştirdik. Aksaray Belediyemizin Bilim Merkezinin hemen yan tarafında bulunan etkinlik merkezinde açık havada çok güzel bir organizasyon icra ediyoruz.  Sayın valimizle, protokolümüzle beraber, gençlerimiz çok heyecanlılar, çok mutlular, çok güzel oyunlar sergilediler. Bizi ziyadesiyle mutlu ettiler, geleceğimizin teminatı gençlerimizi kutluyorum, bayramlarını tebrik ediyorum” dedi.

Daha sonra Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Zeynep Sultan, Elif Nisa Bilal Cumhuriyet ve 23 Nisanla ilgili şiirlerini okumasıyla devam eden programda Emlak kredi ilkokul öğrencisi Azra Nisa Aslan kendi yazdığı şiirini okudu.

Programda Cumhuriyet İlkokulunun hazırladığı müzikli sınıflar gösterisi yapılırken Cumhuriyet İlkokulunun halk oyunları gösterisi ile program devam etti.  Halk oyunları gösterisinde Karadeniz bölgesi oyunu oynanırken Trabzonlu olan Aksaray Valisi gülümseyerek memnuniyetini dile getirdi.

Hacı Cevriye İlkokulu öğrencileri müzik gösterileri ile devam eden programda Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin davul ritim gösterisi yaptı.

Mehmet Timur Sarrafoğlu öğrencilerinin hazırlamış olduğu geleneksel Türk oyunların oynandığı programda Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer’in halat çekme yarışmasına katılması ile sona erdi.

23 Nisan coşkusu yaşayan çocuklar mutluklarını paylaştıklarında ise, “Çok eğleneli bir gün kendimi güzel hissediyorum.  İnşallah her sene böyle güzel olur Türkiye kendini böyle geliştirmeye devam eder” ifadesi kullanıldı. Mutluluğu dile getiren başka bir çocuk ise “bugün 23 Nisan gördüğünüz gibi her yer çok güzel çocukların bayramı olduğu için her yeri çok güzel süslemişler. Aksaray Belediyesine bu konuda çok fazla teşekkür ediyoruz.  Bunu bize sağlayan okul müdürümüze de teşekkür ediyoruz.  Böyle güzel bir bayramı böyle güzel bir şekilde kutlamak Türkiye’nin bu yüzyıl boyunca dayanabilmesi ve Atatürk’ün bu bayramı çocuklara hediye etmesi çocuklar için çok anlamlı” şeklinde ifadelerle mutluluklarını dile getiridirler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Aksaray Belediyesi tarafından hazırlanan eğlence parkurları ve ikramlarla çocuklar doyası eğlenceli anlar yaşadı.

Bilim Merkezinde yapılan programa Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekili Turan Yaldır, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Vali Yardımcıları Hakan Kılınçkaya, Şeyma Polat Balak, Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer, Baro Başkanı Ferit Köse, İl Genel Meclis Başkanı Latif ağır, Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan ve çok sayıda kişi katıldı.

Haber Fatma ALTINOK