Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Gazze için oturma eylemi yapıldı

  Aksaray STK Platformu,

 

Aksaray STK Platformu, Gazze’de yaşanan olaylara yönelik basın açıklaması ve oturma eylemi düzenledi. Basın açıklaması kapsamında STK Platformu Aksaray Şube Başkanı İlhan Demir konuşma yaptı.

İlhan Demir, sözlerine başlarken Gazze’de yaşanan olayların unutulmaması gerektiğine yönelik vurguda bulunarak “Gazze’deki ablukayı kırmak ve dünyanın sessizliğine karşı vicdanları harekete geçirmek, unutmadığımızı, unutturmayacağımızı bildirmek üzere burada oturma eylemindeyiz” ifadelerine yer verdi.

Aksaray STK Platformu Başkanı İlhan Demir, sözlerinin devamında “İşgal güçleri tüm dünyanın gözleri önünde Gazze’de eşi benzeri görülmemiş bir soykırım başlattı. Saldırıların başlamasını takip eden 6 ay içerisinde kadın-çocuk, yaşlı-genç 33.000’den fazla insan işgal güçleri tarafından soykırım uygulamalarıyla şehit edildi. Şehit edilen Gazzelilerin yüzde 70 i kadın ve çocuklardan oluşuyor. On binlerce sivil ise ağır şekilde yaralandı. Yıkılan binaların altında kalanların sayısının ise on binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. İşgal ordusunun Gazze semalarından fırlattığı kimyasal patlayacılar tarım, hayvancılık ve bütün bir habitat üzerinde etkisi uzun yıllar sürecek büyük yaralar oluşturdu. İşgal güçleri Birleşmiş Milletler’in (BM) ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) aldığı kararları hiçe sayarak katliamlarına devam ediyor” dedi.

Saldırıların son bulması yönünde çağrıda bulunan İlhan Demir “Son 76 yıldır bölgede apharteit ve soykırım politikaları yürüten siyonist İsrail, 7 Ekimden bu yana yapmış olduğu saldırılarla uluslararası vicdanı görmezden geliyor. Dünyanın değer olarak kabul ettiği ve BM’nin temel kuruluş felsefesi sayılan metinlerin tamamının ise bu süreç içerisinde defalarca yok sayıldığına şahitlik ediyoruz: Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi, Soykırım Sözleşmesi, Roma Sözleşmesi’ne atıfla İnsanlığa Karşı Suçlar, Cenevre Sözleşmeleri, Çocuk Hakları Sözleşmesi sadece kâğıtlar üzerindeki değersiz metinler haline gelmiş durumda. İfade edilen tüm hukuksuzlukların unutulmaması, unutturulmaması için, zulme dur demek için buradayız. Çünkü unutulan zulüm tekrar eder” ifadelerine yer verdi.

Yapılan oturma eyleminin her gün aynı yer ve saatte devam edeceğini ifade eden Demir, “Ülkemizin hayırseverlerinin merhametini, vicdanını yeniden gündemimize almak, Gazze’nin derdini anlatmak için buradayız. İsrail kaybetmeye mahkûm. Gazze’de yaşanan soykırımın her halükarda önüne geçilecek. Bu konuda destek ve katkılarınız oldukça kıymetli. Bu vesileyle siz katılımcılara teşekkür ediyor, eylemimizin tüm STK platformu üyelerimizin katkısı ile her gün aynı yer ve saatte devam edeceğini bildiriyor, saygılar sunuyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber: Avni Kuru