Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Barosu Avukatlar Günü Balosu gerçekleştirdi

Aksaray Barosu meslektaşlarına yönelik

Aksaray Barosu meslektaşlarına yönelik yaptığı Geleneksel 5 Nisan Avukatlar Günü Balosu meslektaşların yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi. Geleneksel 5 Nisan Balosu 19 Nisan 2024 Cuma günü saat: 20.00’da Grand Altuntaş Hotel’de gerçekleştirildi. 

Baro Başkanı Av. Ferit Köse 5 Nisan Avukatlar Günü Balosu kapsamında günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Baro Başkanı Köse; “5 Nisan Avukatlar gününün, bu sene, mübarek Ramazan ayı içerisine, denk gelmesi nedeni ile gecikmeli olarak düzenlemiş olduğumuz geleneksel Avukatlar Günü balosuna, hepiniz hoş geldiniz. Sizleri Aksaray Barosu adına sevgi ve saygı ile selamlıyorum Hepinizin bildiği üzere, bu sene Baromuzun 35. Kuruluş yıl dönümü, Kuruluşundan bugüne, aramızdan ayrılan meslektaşlarımız ve özellikle meslek şehidimiz Av. İbrahim Ergin’e Allah’tan rahmet diliyorum.Baromuzun kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde çok büyük emekleri olan dönem başkanlarımıza, yöneticilerimize ve bütün meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri bugün burada, yalnız bırakmayan Aksaray Cumhuriyet Başsavcımız  Adem Aydemir’e ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanımız, Gökhan Oflaz’a teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerine başladı.  

Baro Başkanı Av. Ferit Köse sözlerinin devamında; “Kıymetli misafirler, biliyorsunuz ki avukatlık mesleği kutsal ve zor bir meslektir. Avukatlar yargıda vatandaşın sesi, vatandaşın nefesidir. Avukatlar Hukukun üstünlüğünden, yanadırlar. Avukatlar; çocuğa, kadına, canlılara yapılan şiddetin karşısında duranlardır. Avukatlar, Doğa katliamlarına karşı, mücadele edenlerdir. Avukatlar, kamunun vicdanı, demokrasinin teminatıdır. Biz avukatlar, Hiç tanımadığımız insanların, hakkına ulaşması için çalışıyoruz. Demokrasi için, güçler ayrılığı için, Bağımsız, tarafsız yargı için dün olduğu gibi bugün de, yarın da, çalışmaya devam edeceğiz. Mesleğimizi yaparken, zorluklarla karşılaşsak da, şiddete uğrasak da, halkın yargıdaki gücüyüz ve adaletin bekçisi olabilmek için daima varız, var olmaya da devam edeceğiz. Avukatlar mücadeleyi sever, çünkü avukatlık mesleği mücadelenin ta kendisiydi. Avukatlar olduğu sürece, bağımsız ve tarafsız yargının varlığı sürecektir. Sizlerin de bildiği gibi, yargının vazgeçilmez unsurları; avukatlar, hâkimler ve savcılardır.  Dünyanın hangi ülkesinde olursak olalım, bir ülkenin; yargı sisteminin bağımsızlığı, tarafsızlığı ve savunmaya verdiği değer, o ülkeyi gerçek hukuk devleti yapar. Yargılamada, savunmaya ne kadar önem verilirse, yargının, bağımsız ve tarafsız kalabilmesi, o kadar mümkün olacaktır. Bu sebeple; Yargı Sistemi içerisinde, avukatlığı güçlendirmek demek; Hukuk Devletini, güçlendirmek demektir. Yargılama içindeki avukatlar ne kadar güçlü ise, yargı o derece adil kararlar verecek, bağımsız ve tarafsız kalabilecektir. Unutulmasın ki avukatların sesi kesilirse, toplumun nefesi kesilir” ifadelerine yer verdi.  

Baro Başkanı Köse; “Kıymetli misafirler; Kuruluşunun 35. Yılında Aksaray Barosu, hukukun üstünlüğü için, yargı bağımsızlığı ve güçlü savunma için, çalışmaya devam edecektir. Aksaray Barosu, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, gösterdiği hedefe ulaşma adına, açtığı yolda ilerlemeyi görev bilmiştir. Aksaray Barosu, gerek Aksaray da, gerekse ülkemizde, her türlü çevre, insan hakkı, ve hukuk ihlallerine karşı, taraf olmayı sürdürecektir. Ülkemizde, hak ettiğimiz hukuk devleti, ve demokrasi anlayışının, yerleşmesi umuduyla, “herkes i̇çi̇n adalet, adalet i̇çi̇n avukat” diyerek sizleri selamlıyor iyi eğlenceler diliyorum.’’ diyerek sözlerini sonlandırdı.  

Balonun devamında meslekte oldukça uzun yılları emek harcayan avukatlara plaket takdim edildi. Bu kapsamda; 

Meslekte 51. yılını dolduran Av. Hüseyin Karacaer’e, meslekte 49. Yılını dolduran Av. Ali Rıza Toprak’a,  meslekte 49. yılını dolduran Orhan Altınsoy’a, meslekte 45. yılını dolduran Av. İbrahim Baykan’a, meslekte 43. Yılını dolduran Av. Doğan Koşar’a, meslekte 41. Yılını dolduran Av. Gülseren Karabatak’a,  meslekte 40. yılını dolduran Av. Yaşar Toprak’a,  meslekte 40. Yılını dolduran Av. Mevlüt Sarıkaya’ya, meslekte 37. yılını dolduran Sayın Av. Mehmet Ali Koyuncu’ya,  meslekte 36. yılını dolduran Av. Meral Koşar’a

meslekte 36. yılını dolduran Av. Ahmet Temel’e, meslekte 35. Yılını dolduran Av. Beytullah Coşkun’a, meslekte 35. yılını dolduran Av. Yakup Bölükbaş’a, meslekte 25. yılını dolduran Av. Cavit Aşçı’ya  ve meslekte 25. yılını dolduran Av. Murat Bitigen’e  plaket takdim edildi.
Plaket takdiminden sonra eğlenceye Seray Çatakoğlu konseri ile devam edildi. 

Haber Bülteni