Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Eskil’de Muhtarlık Kavgası Kanlı Bitti: 5 Kişi Hastaneye Kaldırıldı!

Aksaray Eskil’de muhtar seçimlerinden

Aksaray Eskil’de muhtar seçimlerinden doğan husumet kavgaya dönüştü.
Aksaray’ın Eskil ilçesi Fatih mahallesinde muhtarlık seçiminden dolayı başlayan husumet kavgayla sonuçlandı.
Edinilen bilgiye göre; Eskil ilçesi Fatih mahallesi Kaputaş Yaylasında medyana gelen olayda muhtar yakınları birbirine girdi.
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde seçimi kazanan Zeki Çeçen, adli sicil kaydı olduğundan dolayı muhtarlık görevini alamadı. Çeçen’in yerine ikinci aday olan ve eski muhtar Adem Esği’ye muhtarlık verildi.
Bu durumun eski muhtar Adem Esği’nin şikayetinden kaynaklandığını iddia eden Zeki Çeçen’in yakınları, tekrar muhtar olan Adem Esği’nin oğlu Bilal Esği ile Cuma namazı çıkışı tartışmaya başladı.
Tartışma kısa süre içerisinde büyüyerek çevredeki kişilerde tartışmaya katıldı. Kavgada Bilal E. ve kavgayı yatıştırmaya çalışan Şıh Mehmet A., Mustafa Ç., Taner Ç., Ramazan G. olmak üzere 5 kişi yaralandı.
Çevredeki vatandaşlar hemen 112 acil çağrı merkezini arayarak durumu haber verdi. Kısa süre içerisinde olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra Eskil Devlet Hastanesine kaldırıldı. Eskil Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlatırken mahallede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Haber: Fatma Altınok