Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağlık Bakanı Koca’dan Devrim Niteliğinde Karar: Randevu Sorununa Kalıcı Çözüm!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla sağlık sisteminde önemli bir dönüşümün startını verdi. Randevu sorununu kalıcı olarak çözmek amacıyla getirilen yeni uygulama, sağlık sistemindeki atıl kapasiteyi verimli şekilde kullanmayı hedefliyor.

Bakan Koca’nın duyurduğu ilk tedbir, hastalardan randevu onayı alınmadan randevuların geçersiz sayılacağı şeklinde. Bu sayede son dakika iptalleriyle oluşan atıl kapasitenin azaltılması ve randevu sisteminin daha verimli hale getirilmesi amaçlanıyor.

Yeni uygulama, vatandaşların randevu aldığı halde gelmemesi durumunda da sıkı tedbirler içeriyor. Gelmediği randevulara ikinci kez izin verilmeyecek ve aynı branştan mükerrer randevu alınması engellenecek. Bu adımlar, sağlık sistemindeki randevu yönetiminde disiplini sağlamayı amaçlıyor.

Bakan Koca’nın açıklamasında, geçen yıl ve bu yılın ilk üç ayında randevulara gelinmemesi nedeniyle oluşan atıl kapasitenin vurgulanması dikkat çekiyor. Yeni uygulamanın, sağlık sistemindeki randevu sorununa kalıcı bir çözüm getirmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Bu devrim niteliğindeki kararın, sağlık sisteminin daha etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Haber. Fatma Altınok