Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuraklık Tehlikesi: Aksaray’da Su Krizi Masaya Yatırıldı!

Aksaray Vali Yardımcısı Murat

Aksaray Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç başkanlığında Aksaray İl Su Kurulu toplantısı gerçekleşti. Toplantıya Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mahir Özcan ve diğer paydaşlar katılım sağladı.

Aksaray’ın ve Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan su probleminin çözüme kavuşturulması amacıyla toplantılar düzenlenemeye devam ediyor. Tarımda önemli bir kaynak olan su, kullanımı ve verimliliği açısından önemli bir faktör haline dönüşüyor.

Su kaynaklarının tüketiminin bilinçli ve faydalı bir şekilde olması için düzenlenen toplantılarda tarımsal faaliyetlerde suyun israf edilmemesi ve suyun verimliliği üzerine görüşmeler yapılmaya devam ediyor.

Aksaray Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç başkanlığında gerçekleşen Aksaray İl Su Kurulu toplantısında havza ölçekli yönetim planları, su verimliliği il planları ve içme kullanma suyu güvenliği planları ele alındı.

Suyun güvenli bir şekilde tüketilmesinin sağlanması ve bu doğrultudan planların hazırlanmasın katkı sunmak, su kaynaklarının korunması masaya yatırıldı.

Toplantıya, Aksaray Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Nejdet Demir ve çok sayıda ilgili kurul temsilcileri katılım sağladı.