Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da HAYDİ Timi Köpek Dövüşlerine Operasyon Düzenledi: 14 Şüpheli Yakalandı!

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’nın

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’nın öncülüğünde yapılan operasyonda, köpek dövüşü organizatörleri suçüstü yakalandı. Toplam 14 şüpheli hakkında adli işlemler başlatıldı ve köpeklere koruma altına alındı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ve Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ), Aksaray’da organize köpek dövüşlerine karşı önemli bir operasyon düzenledi. Yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, Aksaray merkeze bağlı Sağlık Beldesi’nde Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin köpek dövüşü birincilerinin organize halde bahisli köpek dövüşleri yapacağı bilgisine ulaşıldı. Bu bilgi üzerine Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda harekete geçen HAYDİ Timi ve jandarma ekipleri, operasyon için hazırlıklarını tamamladı.

Havadan drone destekli gerçekleştirilen operasyon sonucunda, bir organizatör ve iki köpek sahibi olmak üzere toplam 14 şüpheli şahıs köpek dövüş alanından kaçmaya çalışırken suçüstü yakalandı. Operasyon kapsamında, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefet eden şüphelilere toplam 93.808 TL idari para cezası uygulanırken, dövüştürülen iki köpek ise koruma altına alınarak hayvan barınağına teslim edildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, doğal hayatın ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Bu operasyonla, köpek dövüşleri gibi barbarca etkinliklere karşı verilen mücadelenin sürdüğü vurgulandı.

Haber: Fatma Altınok