Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bakanlık açıkladı; Ramazanda 104 bine yakın gıda denetimi gerçekleşti

Tarım ve Orman Bakanı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamasında Ramazan ayı içerisinde uygulanan gıda denetimleri hakkında önemli bir bilgiler verdi.
Bakan Yumaklı, Ramazan ayı içerisinde 7 bin 500 ‘den fazla personelle 104 bine yakın gıda denetimi gerçekleştirildiğini belirtti. Ayrıca, denetimler esnasında uygun olmadığı tespit edilen 1022 ürün için yaklaşık 45 milyon lira yaptırım uygulandığını açıkladı.
Ramazan ayı içerisinde vatandaşları herhangi bir sorunla karşılaşmaması, sağlık ve güvenli bir şekilde vatandaşların Ramazan ayını tamamlaması için ülke genelinde gıda denetimi faaliyeti gerçekleştiren Bakanlık, ülke genelinde yapılan denetimler hakkında açıklamalarda bulundu.
Ülke genelinde bakanlık tarafından, gıda işletmelerine, Ramazan kolilerine yönelik denetim faaliyeti icra edildi. Denetim ekipleri Ramazan ayı boyunca işletmelerde denetim faaliyeti gerçekleştirirken uygun olmayana ürünleri tespit etti.
Tespit edilen ürünler için para cezası uygulayan ekipleri vatandaşların sağlık ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla gıda ürünlerinin kontrollerini sağladı.

Haber: Fatma Altınok