Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Eğitim Sendikası Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak, Eğitim Yöneticisi Atama Sürecinde Reform Çağrısı Yaptı!

Toprak, uzun yıllardır devam

Toprak, uzun yıllardır devam eden atama sürecindeki aymazlıkların devam ettiğini belirterek, milli eğitim alanında reform çağrısında bulundu.

Proje okulu yönetici atama sürecindeki aksaklıklara değinen Toprak, bazı okul yöneticilerinin atanmasının ardından kararnamelerinin iptal edilmesinin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ciddiyetini ve çalışanların kuruma olan güvenini sarsıcı bir etki yarattığını vurguladı. Objektif kriterlere dayalı bir atama sisteminin oluşturulamaması durumunda, mensubiyetin değil liyakatin öncelenmesi gerektiğini dile getiren Toprak, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarına bağlı olan yöneticilerin atanmaması için bir talimat verilmesini talep etti.Toprak, atama sürecinin başında siyasi veya STK baskısı altında görevlendirilen yöneticilerin, atanmalarını yap boz tahtasına dönüştürdüğünü ifade ederek, bu durumun eğitim sistemi için zararlı olduğunu vurguladı. Türk eğitim sisteminin daha güçlü ve adil bir yapıya kavuşması için reformların acilen hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Toprak, eğitimde liyakatin ön plana çıkması ve siyasi etkilerin önlenmesi için kararlı bir adım atılmasını beklediklerini dile getirdi.

Türk Eğitim Sendikası Aksaray Şube Başkanı Ali Toprak’ın yapmış olduğu bu çağrı, eğitimde adaletin ve liyakatin sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Haber: Avni KURU