Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Öğrencileri Gururumuz Oldu: 11 Proje İle Bölge Sergisinde!

Aksaray İl Milli Eğitim

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na 11 Proje İle Katılıyor.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına; Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi Proje Adı; Dijital Dünyanın Ortak Dili Emojiler, Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi Proje Adı; Pisagor Bağıntısı ve Hız Formülü, Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi Proje Adı; Göz ve Postür Sağlığı Koruyucu Kitap Ayracı, Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi Proje Adı; İndüksiyon Isıtmalı Boru Açıcı Robotun Deneysel Kullanımı, Cahit Zarifoğlu Ortaokulu Proje Adı; İnteraktif Oyuncak Bebek ile Yenilikçi Bir Yaklaşım, Gülağaç Ortaokulu Proje Adı; Yüz tanıma sistemi ile Kimlik Kontrolü ve Akıllı Yoklama, Kılıçarslan Ortaokulu Proje Adı; Sahte Qrkardan Nasıl Kurtulabiliriz ve Q Kod Oluşturma Sistemi Üzerine Bir Model Önerisi, Kılıçarslan Ortaokulu Proje Adı; Bul-Dur Dijital Kelime Oyunu, Piri Mehmet Paşa Ortaokulu Proje Adı; Suyun Akışı Öğrencilerin Yüreğinde Bir Damla, Yaşlıların Yüzünde Bir Tebessüm, Yavuz Sultan Selim Yatılı Bölge Ortaokulu Proje Adı; E-Nöbetçi ve Özel Nesibe Aydın Yıldızlar Ortaokulu Proje Adı; Aerogelin Rüyası olmak üzere 11 proje ile bölge sergisine davet aldı. Öğrencilerin yaratıcılığı ve özverisi, bölge finallerinde de başarılarını kanıtlamak için heyecanla bekleniyor.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda büyük bir başarı elde etti. 11 farklı projenin davet edildiği bölge sergisine katılacak olan Aksaraylı öğrenciler, bilimsel çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekti.Aksaray Bilim ve Sanat Merkezi’nden, Cahit Zarifoğlu Ortaokulu’ndan, Gülağaç Ortaokulu’ndan, Kılıçarslan Ortaokulu’ndan, Piri Mehmet Paşa Ortaokulu’ndan, Yavuz Sultan Selim Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan ve Özel Nesibe Aydın Yıldızlar Ortaokulu’ndan toplamda 11 proje, bölge sergisine katılacak.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alparslan, proje sahibi öğrencileri ve danışman öğretmenleri kutlayarak, başarılar diledi. Öğrencilerin bölge finallerinde de başarılı olmalarını umut ettiğini belirten Alparslan, Aksaray’ın bilimsel çalışmalardaki başarısının süreceğine olan inancını vurguladı. Haber;Ağustos Gerçe