Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BAŞKAN ALTINSOY, TURİZM HAFTASINI KUTLADI

ak parti İl başkanı

ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, turizmhaftası nedeniyle yayınladığı mesajında, her yıl 15-22nisan tarihleri arasında kutlanan turizmhaftasının İlimiz, Ülkemiz ve turizm sektörü için hayırlı olmasını dileyerek, turizm haftasını kutladı. 

başkan altınsoy mesajında,“aksaray uzun tarihi geçmişi, zengin kültürel mirası, muhteşem doğası ve büyüktarihi şahsiyetleriyle kültür ve medeniyet alanında orta anadolu’nun parlayanyıldızıdır. Şehrimiz, ekonomik gelişme ve sosyal ahenginin yanında; müstesnaşahsiyetleri, tarihi camii, han, hamam, medrese vb. harikulade mimari yapıları,hasandağı, ihlara vadisi, tuz gölü, narlıgöl gibi tabii güzellikleri, kaya oymamekanları, yer altı şehirleri ve termal kaynaklarıyla çok önemli kültür veturizm imkânlarına sahiptir.

bilindiği üzere ilimiz aksarayher alanda olduğu gibi kültür ve turizm alanında da güçlü bir potansiyelesahiptir. aksaray stratejik konumu vecoğrafi özelliklerinden dolayı ilk çağlardan itibaren birçok medeniyete evsahipliği yapmış, her dönemde iktisadi, askeri, ticari ve kültürel alanlardaönemli bir merkez olmuştur. anadolu’nun ortasında, İpek yolu üzerinde zengintarih ve kültür  mirasıyla temayüz edenaksaray; kapadokya içerisinde medeni gelişmelerin başladığı en eski yerleşimyeridir.

11 bin yıllık tarihi geçmişi ilekapadokya bölgesinde en fazla ziyaret edilen şehirlerin başında gelenaksaray’ın kültür ve turizm alanında da gelişimi bölgemizin kalkınmasında ayrıbir değer ifade edecektir. bu sebeple ilimizin kültür ve turizm kapasitesininartırılması, eksik olan hususların giderilerek aksaray’ın bu sahada da güçlübir il olması temel hedeflerimizdendir.

 

aksaray’da turİzm ÇeŞİtlİlİĞİ fazla

 

aksaray doğal güzellikleri,tarihî eserleri, eşi bulunmayan sanat yapıları ile turizmin gelişmesi içinbirçok şehirden daha büyük imkânlara sahiptir. her yıl yaklaşık 1 milyon yerlive yabancı turist tarafından ziyaret edilen aksaray özellikle doğa, kültür veinanç turizminde öne çıkan şehirlerimizden biridir. Örneğin kapadokya bölgesiiçerisinde her yıl yarım milyon turistin uğradığı ihlara vadisi ülkemizde ençok ziyaret edilen 10 ören yerinden biridir.

yine erciyes’le beraberkapadokya’nın oluşumunda rol oynayan hasandağı ilimizin en önemli turizmdeğerlerindendir. 1990 yılında turizm merkezi ilan edilen hasandağı’nda çokyönlü turizm faaliyetlerinin yürütülmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir.

aksaray tarih boyunca farklıinançlara ev sahipliği yaparak kapadokya bölgesi’nde inanç turizminin adetamerkezi olmuş, hıristiyanlığın ilk dönemlerinden itibaren kaya oyma mekânları,kilise ve dini yapılarıyla ortodoks mezhebinin en önemli gelişme alanlarındanbiri olarak kabul edilmiştir. ayrıca İslamiyet’le beraber tesis edilen mimarieserleri, büyük âlim ve zahitleriyle anadolu’nun en mühim türk- İslamşehirlerinden biri olan aksaray, kültür ve turizm alanındaki bu potansiyelinidaha etkin kullanabilmenin çaba ve gayreti içerisindedir.

1989 yılında tekrar vilayet olanaksaray, aradan geçen 29 yıllık süre içerisinde sanayi, ticaret, tarım vehayvancılık alanlarında ciddi bir atılım içerisine girmiş, kısa sürede önemlimesafeler kat etmiştir. yine aynı şekilde yapılacak çalışmalarla turizmalanında da önemli gelişmelerin sağlanabileceği inancındayız. buçerçevedeşehrimizin turizm potansiyelini aktif hale getirecek bir takım projeve uygulamaların içerisindeyiz.

 

bu vesileyle 42. turizmhaftasının İlimiz, Ülkemiz ve turizm sektörü için hayırlı olmasını diliyor,2018 yılının turizm açısından başarılı geçmesini temenni ediyorum” ifadelerineyer verdi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Emekliler Bu Yıl 5.000 TL’lik
Sıradaki Haber Emeklilere bu yıl 29 Ekim İkramiyesi verilecek mi?