Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DSİ’den Hayati Çağrı: Hayatınızı Tehlikeye Atmayın!

Devlet Su İşleri 44.

Devlet Su İşleri 44. Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile Uluırmak sulamasının 2024 yılı sulama sezonunun 05 Nisan 2024 tarihinde açılacağını duyurdu. Sulama işlemimin ise, sağ sahil, sol sahil ana kanalları ile Uluırmak dere yatağı vasıtasıyla yapılacağı belirtildi.

DSİ Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sağ sahil, sol sahil ana kanallarının bazı bölümlerinde tel örgü bulunmasına rağmen, bazı bölgelerde ise tel örgülerin, levhalarının tahrip edildiği ve vatandaşların köprü korkuluklarında suya girdiği belirtildi.

Uluırmak sulama kanallarının 2-3 metre derinliğinde beton ya da toprak kanal inşa edilmesi üzerine kanallarda su debisi ve dip akıntısı çok güçlü olduğu biliniyor. Bu sebeple yüzme ve balık avlama faaliyetleri gerçekleştirilmemesi konusunda DSİ şube Müdürlüğü tarafından hatırlatmalarda bulunuldu.

DSİ Şube Müdürlüğü, vatandaşların baraj, gölet, sulama tesisi ve kanala serinlemek, yüzmek veya balık avlamak amacıyla kesinlikle girmemeleri konusuna dikkat çekti. Vatandaşların can ve mal güvenliği için gerekli önemlerin alınması ve çocukların sulama tesisi ve kanallara yaklaşılmaması gerektiğini belirtti.

Haber: Fatma Altınok