Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de 65 yaş ve üzeri vatandaşların yüzde kaçı evde bakım desteğine ihtiyaç duyuyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan Yaşlı İstatistikleri verileri kapsamında Türkiye’de 65 yaş ve üzeri vatandaşların evde bakım desteğine duyduğu ihtiyaç, istatistiklerle ortaya koyuldu.

TÜİK tarafından yayımlanmış olan verilere göre Türkiye’de 65 yaş ve üstü vatandaşların yüzde 16,4’ü evde bakım desteğine ihtiyaç duyuyor. Evde bakım desteğine ihtiyacı olan 65 ve daha yukarı yaştaki kişilerin oranı yüzde 16,4 iken 65-74 yaş grubundaki kişilerin oranı yüzde 10,5, 75 ve daha yukarı yaştaki kişilerin oranı yüzde 26,9 oldu. Evde bakım desteğine ihtiyaç duyan 65 ve daha yukarı yaştaki erkeklerin oranı yüzde 12,3 iken kadınlarda bu oran yüzde 19,6 olarak kaydedildi.

Bu veriler kapsamında Türkiye’de 65 yaş ve üzeri kişilerin yüzdelik olarak evde bakım desteği alma oranları da TÜİK tarafından kaydedildi. Buna göre, Türkiye’de son 12 ay içerisinde evde bakım desteği almış 65 yaş üstü kişilerin oranı yüzde 2,5 oldu.

TÜİK tarafından açıklanmış olan veriler kapsamında; son 12 ay içinde evde bakım desteği almış 65 ve daha yukarı yaştaki kişilerin oranı yüzde 2,5 iken 65-74 yaş grubundaki kişilerin oranı yüzde 1,1, 75 ve daha yukarı yaştaki kişilerin oranı yüzde 5,1 oldu. Evde bakım desteği almış 65 ve daha yukarı yaştaki erkeklerin oranı yüzde 1,8 iken kadınlarda bu oran yüzde 3,1 olarak kaydedildi.

Haber: Ağustos Gerçe