Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLIYOR

aksaray valiliği İl kültür

aksaray valiliği İl kültür ve turizm müdürlüğü tarafındanorganize edilen 43. turizm haftası kutlamaları 15 nisan 2019 pazartesi günü çeşitlietkinliklerle başlıyor.



toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmakve vatandaşların turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl15-22 nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle turizm haftası’nınkutlandığını belirten İl kültür ve turizm müdürü mustafa doğan, kutlamalarınaksaray’da da hafta boyunca devam edeceğini söyledi.

doğan, aksaray’ın tam anlamıyla bir kültür ve turizm şehriolduğunu, ilimizin turizm alanındaki potansiyelini harekete geçirmek adınaönemli çalışmaların yapıldığını ifade etti. bu çerçevede ilimizde turizmyatırımlarının hızla artmaya başladığını belirten doğan, aksaray’ın her yıl yaklaşık 1 milyon turist ile kapadokyabölgesi’nde en çok ziyaret edilen illerden biri olduğunu vurguladı.

turizm haftası kapsamında 15-19 nisan tarihleri arasındailimiz okullarında aksaray’ın tanıtımın yapılması, 20 nisan cumartesi günü turizmsektör temsilcileri ve yöneticileri için güzelyurt, ihlara vadisi’nde tanıtımamaçlı balon uçuşunun yapılması, 20 nisan cumartesi günü saat 10.00’dagüzelyurt ilçesinde sektör temsilcileri ile turizm Çalıştayı yapılması,  21 nisan pazar günü saat 10.00’dagüzelyurt-ihlara güzergâhında bisiklet turunun yapılması, 21 nisan pazar günüsaat 11.00’de ihlara vadisi’nde geleneksel ihlara vadisi yürüyüşü ve melendizÇayı üzerinde kano-rafting gösterisi etkinlikleri gerçekleştirilecek.

ayrıca 23 nisan salı günü saat 20.00’de aksaray valiliği türkhalk müziği korosu tarafından aksaray kültür merkezi’nde “türkülerle baharkonseri” yapılacaktır.

İlmüdürü doğan; “ihlara vadisi yürüyüşü için 21 nisan 2019 pazar günü saat:10.00’da aksaray valiliği önünden vatandaşlarımızı ihlara vadisi’ne götürmeküzere araç kaldırılacaktır. ihlara vadisi yürüyüşüne katılacak vatandaşlarımız21 nisan 2019 pazar günü 11.00 -12.00 saatleri arasında vadiye ücretsiz giriş yapabileceklerdir”dedi.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksarayspor, Karadeniz fırtınasına karşı
Sıradaki Haber Aksaray Ege’de kaybetti; Karadeniz’de kazanmak istiyor!