Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Jandarma Sessizce Harekete Geçti: Otobüslerde Büyük Denetim !

Aksaray’da Trafik Jandarma ekipleri

Aksaray’da Trafik Jandarma ekipleri şehirlerarası yolculukla yapan otobüslere yönelik denetim gerçekleştirdi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması otobüslerin karıştığı kazalarda yaşanan can kayıplarının önlenmesi, şoförlerin dikkat ve hassasiyetlerinin en üst düzeye çıkarılması ve yolcuların emniyet kemeri kullanımının arttırılması amacıyla denetim faaliyetleri devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması şehirlerarası yolcu taşıyan otobüslere yönelik denetim faaliyeti gerçekleştirdi.

Denetim faaliyeti esnasında, otobüslerin mevsime uygun lastik kullanımı, yetki belgesi, psikoteknik değerlendirme raporu, SRC belgeleri ve yedek şoför olup olmadığı denetlenmiş, takograf kayıtlarından şoförlerin hız, çalışma, dinlenme süreleri ve cihaza takılı sürücü belgesinin aracı kullanan kişiye ait olup olmadığı kontrol edildi.

Bununla birlikte Jandarma ekipleri yolcuların emniyet kemeri takıp takmadığını kontrol ederek emniyet kemeri takmanın yasal zorunluluğu hakkında bilgilendirme yaptı.

Jandarma ekipleri konuya yönelik yaptığı açıklamasında, “şehirlerarası yolcu taşımacılığının daha düzenli ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi ve bu araçların karışmış olduğu kazalar ile can kayıplarının en aza indirilmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla kontrol ve denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” ifadesi yer aldı.

Haber: Fatma Altınok