Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediyecilik, vizyon işidir; Pelinsu Yıldırım, Bakın belediyeciliği nerede dinledi!

CHP AKSARAY BELEDİYE BAŞKAN

CHP AKSARAY BELEDİYE BAŞKAN ADAYI PELİNSU YILDIRIM DEMİR, ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ BÜYÜKERŞEN’DEN BELEDİYECİLİĞİ DİNLEDİ:
Belediyecilik, vizyon işidir!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile buluştu. Her fırsatta, CHP belediyeciliğini sergileyen belediye başkanları ile istişare içinde, onları örnek alarak Aksaray’ı yöneteceğini ifade eden Pelinsu Yıldırım Demir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ardından, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den belediyecilik hakkında fikir aldı.
Eskişehir deyince gençlerin hayranlıkla baktığı, yaşamak istediği bir şehrin akla geldiğini ifade eden CHP Aksaray Belediye başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e, “Belediye başkanlığı gibi kutsal bir göreve talip olmuş genç bir kardeşinizim. Bu konuda bana tavsiyeniz ne olur? Eskişehir genç kimliği nasıl kazandı, bunu nasıl sağladınız?” diyerek fikir istedi.
İNSANLAR EĞLENCE İSTER!
Yılmaz Büyükerşen ise Pelinsu Yıldırım Demir’in sorusu üzerine belediyeciliği anlatarak tavsiyelerde bulundu. Büyükerşen açıklamasında, “Üniversite rektörüydüm daha önce. Dolayısıyla gençlerin arasındaydım. Gençlerin ihtiyaçlarını biliyorum. Ama sadece onların değil, yetişkinlerin de ihtiyaçlarını da biliyorum. İnsanlar sokakları toz toprak olmayan, kaldırımları düzgün olan bir yerleşke isterler. Şehir içi ulaşım imkânları rahat çalışan bir sistem, yeşillik isterler. Park, bahçe, çiçeklere bakarlar ve alt yapı isterler. Otobüslerinizin düzgün çalışmasını isterler. İnsanlar eğlence isterler. Evi işi arasında gidip gelen vatandaşların olduğu beldelerde insanlar pek mutlu değildir. İşten çıktıktan sonra evine gidene kadar şöyle bir caddelerde dolaşmak, çarşıya pazara bakmak, alışveriş yapmasa bile vitrin alışverişi dediğimiz vitrinlere bakmak, parklarda oturup dinlenmek gibi ihtiyaçlarını karşılamak isterler. Dolayısıyla konserlerin yapılabileceği, tiyatroların yapılabileceği salonlar isterler. Her yerde, her şehirde nüfusu 100 bine ulaşmış bir belediyenin mutlaka bir oda tiyatrosunun olması lazım. Türk halk müziği, tiyatro grupları gibi 10 kişilik bile olsa grubunun olması lazım. Galerilerin olması ve sergilerin açılması lazım. Dışardan gelenlerin eserlerini buralarda sergilemesi lazım.” dedi.


PARKLARIN HEKTARLARCA ALANA KURULMASI LAZIM!
Büyükerşen sözlerinin devamında, “Parklar ve yeşil alanlar genellikle belediyelerin hâkim olduğu yerlerde imar artığı yerlere bir iki tane ağaç dikersiniz, bank koyarsınız park kabul edilir. Park demek için göz alabildiğince, kilometrelerce, hektarlarca olması lazım. Biz Eskişehir’de şehrin civarında ve içinde ne kadar boş alan varsa oraları yeşil alan yaptık. Hektarlarca alanları var hepsinin. Yapay plaj vardır bizde. Bizimkiler kadar Ankaralılar da faydalanıyor. Tema parklarımız var. İnsanlarımızın çoluk, çocuğunu, eşiğini, annesini babasını alıp gelebileceği bir yer. Bizim Avrupa standartlarındaki parklarımızda, hayvanat bahçesi, akvaryum, bilim deney merkezi, uzay evi, masal şatosu vardır. Her yaşta insana hitap edecek donatılar vardır.” diyerek sözlerini tamamladı. Pelinsu Yıldırım Demir daha sonra Eskişehir’i inceleyerek Aksaray’a örnek olabilecek projeler hakkında notlar aldı.

Haber: Fatma ALTINOK