Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın Tarihi Hazinesi: Taptuk Emre Külliyesi ve Camii, Isıtma ve Hijyen Sorunlarıyla Karşı Karşıya! 

Aksaray Valiliği himayelerinde Aksaray

Aksaray Valiliği himayelerinde Aksaray İl Özel İdaresi tarafından restorasyonuna 27 Ağustos 2021 yılında başlanarak 14 Eylül 2022 yılında 11 milyon 357 bin 504,97 TL harcanarak yapımı tamamlanan Taptuk Emre Türbesi ve Cami 23 Haziran 2023 tarihinde törenlerle ve dualarla açılmıştı. Açılışının ardından daha bir yıl geçmeden sorunlar ve şikayetler gelmeye başladı.

Aksaray’ın tarihi mirasının, ziyaretçileri soğuktan ve hijyen sorunlarından rahatsız olduklarını ifade ederek ısıtma ve hijyen sorunlarına yetkililerden çözüm bekliyor.

Milyonlar harcanarak restore edilen Taptuk Emre Türbesi ve Cami soğuk ve kötü kokuyla karşı karşıya ziyaretçilerini üşütüyor.

Aksaray’ın tarihi mirası olan Taptuk Emre Külliyesi’nde yaşanan ısıtma ve hijyen sorunları, ziyaretçilerin rahatsızlık duymasına neden oluyor. Gazetemize yapılan bir ihbara göre; Külliye ve caminin içi çok soğuk olduğu için ziyaretçilerin ibadet etmekte zorlandığı belirtilirken, abdesthane bölümünde sıcak su eksikliği ve kötü koku probleminin ziyaretçileri rahatsız ettiği ve bu durumun yetkililere iletildiği ancak hiç bir çözüm alınamadığı ifade edildi.

Yetkililerin ısınma sorununun çözümü için elektrikli ısıtma sisteminin fatura nedeniyle kullanılmamasını gündeme getirdiği ifade edilirken çözüm önerisinde bulunan vatandaşlar, ayrıca, abdesthane bölümünde güneş enerjisiyle sıcak su temini ve havalandırma bacasıyla kötü koku sorununun çözülebileceğini önerdiler.

Aksaray Valiliği ve ilgili yetkililerden, Taptuk Emre Külliyesi’ndeki bu sorunların çözümü için hızlı bir adım atılması gerektiğini belirten vatandaşlar tarihi mirasın korunması ve ziyaretçilerin rahat bir şekilde ibadet edebilmesi için gereken önlemlerin alınması, Aksaray halkı ve ziyaretçileri tarafından büyük bir önem taşıdığını bildirdi.

Haber Fatma Altınok