Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Tüm Engeller Kalktı

Aksaray Belediyesi tarafından planlanan

Aksaray Belediyesi tarafından planlanan ve Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in başkanlığında hayata geçirilen projelerden birisi olan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Aksaray’da yoğun bir katılım ile gerçekleşen Engelsiz Yaşam Merkezi açılışında Ak Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Kırşehir Milletvekili Hacı Turan, Ak Parti Aksaray il Başkanı Hamza Aktürk, İlçe Başkanı Muammer Gür, Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, Aksaray Engelliler Derneği Başkanı Bekir Kaya, özel bireyler ve aileleri katılım sağladı.

Engelsiz Yaşam Merkezi açılışında; Ak Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Aksaray Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Bekir Kaya konuşma yaptı.

Ak Parti genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş açılış kapsamında yaptığı konuşma kapsamında; “Belediye Başkanı’nın görevi vatandaşa hizmet etmektir, vatandaşların görevi de hizmet eden belediye başkanına oy vererek taçlandırmaktır. Ekonomik sıkıntıları var ülkenin doğru. Dünyada pandemi sonucunda ortaya çıkan bu durum, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ekonomide kararlı politikaları sonucunda inşallah son seçimleri de atlattıktan sonra Türkiye 2024 yılının sonuna doğru enflasyonu azalmış, rahatlamış bir ülke konumuna gelecek. Bize diyorlar ki emeklilerin maaşları düşük. Doğru. Ama şunu iyi bilin değerli kardeşlerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Maliye Bakanımız bunu cebinden vermiyor. Hazinesi yok. Milletten topladığı kaynakları yine milletle paylaşma yoluna gidiyor. O paylaşma anında; işte bu çerçevede imkânlar dâhilinde, enflasyonu artırmayacak, ekonomik krizi tetiklemeyecek, hesap kitap içerisinde bir çalışma ve gayret içerisindeyiz. Ekonomi ile ilgili her bir sorunu çözebiliriz. Yeter ki kararlı olun ve ekibiniz güçlü olsun. Kazanma ihtimali hiç olmayan partilerin mangalda kül bırakmadığı bir dönem içerisindeyiz. Bu ekonomik sıkıntılar, az olan gelirimizin durumuna rağmen böyle vaatlere inana, onlardan etkilenen değerli kardeşlerimize diyorum ki. Bugüne kadar 15 sandıkta Cumhurbaşkanımızı desteklediniz, 31 Mart’ta da 2028 seçimlerine giderken Cumhurbaşkanımızın elini güçlendirmek için yerel seçimlerde de 15 sandıkta olduğu gibi desteklemenizi istirham ediyorum. Türkiye’de istikrar şart. Bunun için de arkasında bir halk desteği olması şart. Bugünlerde çarşıda pazarda yaşadıklarımız, hissiyatlarımızı değiştirebilir ama anlık hissiyatlarla değil gelecekle ilgili meseleler için sağduyu ile düşünerek 31 Mart’ta tercihlerinizi yapacağınıza inanıyorum” İfadelerine yer verdi.

Vali Kumbuzoğlu açılış sırasında yaptığı konuşma kapsamında, “Aksaray’da mesai arkadaşlarımızla heyecanla çalışıyoruz. Üretmeye gayret ediyoruz. Fakat engelli kardeşlerimize yönelik yaptığımız faaliyetlerin apayrı bir güzelliği var. Takdiri ilahi nasılsa onlara yönelik attığımız her adımda bir bereket vardır. Heyecan vardır. Bizler de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü marifetiyle, valilik ve kaymakamlık, vakıflar marifetiyle destek olmaya devam ediyoruz. Evren Başkanımız bu eseri ortaya koydu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Büyük bir heyecan duyuyoruz. Sadece bununla yetinmiyor. Sosyal belediyecilik adına, herkese dokunan faaliyetler yürütmeye devam ediyor Evren Başkanımız. Engelli kardeşlerimizin sorunlarını ve isteklerini dinledikçe, ne kadar büyük başarılara imza attıklarını ve hikâyelerinin büyüklüğünü hepimiz görüyoruz. Örneğin sportif engeli bulunan Halime Yıldız, Taylan’da düzenlenen badminton müsabakalarında dünya üçüncüsü oldu. Aslında kendisi burada olacaktı ama antrenmanlar dolayısıyla şehir dışında. Onun da kendisinin selamlarını iletiyorum, gururumuz. Bir şehrin, ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergesi, engellilere verilen değerdir. En büyük ölçütlerden birisi odur. İnşallah Aksaray’ımıza da hayırlı olur.” Sözlerine yer verdi.

Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu açılış sırasında yaptığı konuşmada; “Buranın temelini attığımızda herkeste bir nasıl bitecek, ne zaman bitecek diye bir heyecan vardı. Burayla birlikte okulumuzun inşaatına başlamıştık aynı dönemlerde. O da inşallah önümüzdeki aylarda bitiyor. Aksaray engelsiz şehir oluyor. Evren Başkanımızın fikri ve düşüncesiyle bugün açılışını yaptığımız projenin Türkiye’de benzeri yok. Bunun “Engelli Aile Merkezi” şeklinde daha büyüğünü de düşünüyoruz, o da programımız çerçevesinde. Bugün, özel bir gün 8 Mart Kadınlar Günü. Burada komşu vilayetten hemşerimiz Neşet Ertaş’ı hatırlıyoruz, “Kadın insandır, biz insanoğluyuz” demişti. Hepimizin annesi var, kadınlar günümüz kutlu olsun. Ramazan’a da yaklaşıyoruz. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ben burada sadece şunu söylemek istiyorum, Sayın Başkanım geldiği ilk günden beri bu konuda farklı bir bakış açısı ortaya koydu. Düşündüğünü hemen hayata geçirdi. Bu yolculuk daha devam edecek. Aksaray engelsiz şehir olacak inşallah” sözlerine yer verdi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer ise açılış sırasında, bu merkezin engelli vatandaşlar ve aileleri için önemine değinerek, “Engellilerimize yönelik sosyal tesis, Aksaray’da büyük bir ihtiyaçtı. Toplumumuzun yaklaşık yüzde 12,5’ini oluşturan ve herkesin bir engelli adayı olduğu günümüzde önemli bir hizmet açığı idi bu. Göreve geldikten sonra da bunu en güzel en layıkıyla yerine getirmenin çabası ve mücadelesi içerisine girdik. Başta büyükşehirler olmak üzere bu işin en güzel şekilde icra edildiği yerleri gezdik dolaştık. Engellilerimizin beklentilerine kulak vererek bu sürece başladık. Hamdolsun bugün de bunun açılışını gerçekleştireceğiz. Merkezimiz sadece engelli vatandaşlarımıza hizmet etmenin yanı sıra ailelerine de biraz zaman ayırma, ailelerinin de burada vakit geçirmelerine imkân sağlayacak. Ziyadesiyle faydalanılmasını ve mutlu mesut bir yaşam sürmeleri en önemli gayemiz” sözlerini kullandı.

Aksaray Engelliler Derneği Başkanı Bekir Kaya, açılış sırasında yaptığı açıklama; “Bugün özel bir gün. Kadınların, eli öpülesi annelerimizin kadınlar gününü kutluyorum. Tüm misafirlerimizin yaklaşan Ramazan Ayını tebrik ediyorum. Bizler engelli dernekleri olarak yıllardır faaliyetlerimizi yürütmekteydik. Ne zaman ki Evren Başkanımız Aksaray’a geldi, bizler için Aksaray’da yeni bir ufuk açıldı. Başkanımız gelir gelmez bize Engelli Koordinasyon Merkezini açtı. Tüm dernekler kendi alanlarında faaliyet yürütmekteyken, biz topluca çok güzel bir mekanda faaliyetlerimizi yürüttük. Ancak günümüz şartları gereği yüzde 3’ten başlayan engelli kontenjanı şu anda Türkiye nüfusunun yüzde 11’ine kadar ulaştı. Bu süreçte yeni gelen engelli kardeşlerimizin, özellikle okul çağındaki kardeşlerimizin ve özel çocuklarımızın zaman zaman ihtiyaçlarını, sportif faaliyetlerini yürütmek için bize bir mekan lazımdı. Bunu paydaşlarımız olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞKUR ve Belediyemizin tüm hizmetlerini kullanarak yürütmekteydik. Bizleri canı gönülde destekleyen, kardeşimiz, başkanımız Aksaray’ın sevilen kardeşi Evren Dinçer’den Allah razı olsun bizlere çok güzel bir mekan yaptı. Bu mekan atölyeleriyle, spor salonlarıyla, konferans salonuyla herkese hizmet eden bir mekan olacak inşallah.” İfadelerine yer verdi.

Haber: Hakan Hidayet Deniz