Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tacin Mahallesi üst geçidi engellilere ve yaşlılara engel: “Yetkililerden çözüm bekliyoruz”

Aksaray’ın Makas mevkiinde bulunan

Aksaray’ın Makas mevkiinde bulunan ve E-90 karayolunu geçen üst geçit, tedbir amaçlı yapıldığı halde, Tacin Mahallesi sakinleri için sorun teşkil ediyor. Mahallenin yaşlı ve engelli vatandaşları, üst geçidi kullanmakta zorlanarak E-90 yolunu tercih etmek zorunda kalıyor. Ayrıca, acil durumlarda itfaiye ve ambulans geçişinde sorun var. Acil durumlarda ambulansın da, itfaiyenin de gelişinde zaman kaybı oluyor. Dolaşarak mahallemize gelmek zorunda kalıyorlar.

Tacin Mahallesi Muhtar Adayı Ali Öztorun, mahalle sakinleriyle birlikte düzenlediği basın açıklamasında, “Üst geçidi yaşlılarımız ve engellilerimiz ile elinde eşyası olan vatandaşlarımız kullanamıyor. Mahallemizde olumsuz bir durum olduğunda itfaiyenin ve ambulansın direkt geçişi mümkün değil. Yetkililerden bu duruma acilen çözüm bulunmasını bekliyoruz.” dedi.

Mahalle sakinleri, üst geçidin kullanımının güçlük yarattığına dair yaşadıkları sorunları dile getirerek, yerel yönetimden çözüm talep ediyor. Yetkililerin, bu sorunların giderilmesi için gerekli önlemleri alması bekleniyor. Haber: Avni KURU