Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Av Sezonu Sona Erdi: Yaban Hayvanlarının Korunması Ön Planda!

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bir duyuru ile 2023- 2024 av dönemi sona erdi. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında 2023-2024 av dönemi Merkez Av Komisyon kararınca belirlenen av sezonu 26 Ağustos 2023 tarihinde başlamış olup 03 Mart 2024 tarihi itibariyle sonlandı.

Av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini dikkate alınması üzere MAK avın kapanış tarihi belirledi. Buna göre, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başladı. Ayrıca av ve yaban hayvanları eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleştirme dönemi girmesiyle birlikte rahatsız edilmemesi konusunda vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü tarafından av koruma ekipleri, Emniyet ve Jandarma Kolluk Kuvvetleri bu av döneminde bölge genelinde gerekli koruma kontrol çalışmalarını sağladığı belirtildi. Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü tarafında yapılan açıklama ile av koruma ekipleri, Emniyet ve Jandarma Kolluk Kuvvetleri tarafından yürütülen çalışmalara destek sağlayan doğayı koruyan kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, vatandaşlara ve avcı topluluğuna teşekkürlerini iletti.

Bakanlık ve Merkez Av Komisyonu tarafından yapılan açıklama getirilen kuralar çerçevesinde av ve yaban hayatını korunması ve dengesinin sürdürülebilirliği için kurallara uymayanlar hakkında yaptılar uygulanacağı duyuruldu.

Haber: Fatma Altınok