Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’ın 2 aylık asayiş ve güvenlik raporu: çarpıcı istatistikler açıklandı!

Aksaray’ın 2 Aylık Asayiş

Aksaray’ın 2 Aylık Asayiş ve Güvenlik Raporu: Çarpıcı İstatistikler Açıklandı! Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, İl genelinde gerçekleştirilen iki aylık operasyonlar ve başarılı çalışmaların sonuçlarına dair detayları kamuoyu ile paylaştı.

Valilik, polis ve jandarma ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucunda il genelindeki asayiş ve güvenlik durumuna ilişkin çarpıcı istatistikleri açıkladı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’nın koordineli çalışmalarıyla il genelinde gerçekleştirilen asayiş ve güvenlik operasyonlarının detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Vali Kumbuzoğlu yaptığı açıklamada; 287 ekiple 7 gün 24 saat kesintisiz çalışma yürütüldüğünü belirtilirken, Ocak ve Şubat aylarındaki operasyonlar sonucunda elde edilen önemli başarılar vurguladı.

İşte 2024 yılının Ocak ve Şubat aylarına ait bazı önemli istatistikler:

Şahıs Sorgulama:Toplam 54.486 şahıs sorgulanmış, 642 aranan şahıs tespit edilmiş ve 204 şahıs tutuklanmıştır.

Asayiş Olayları:Kişilere karşı meydana gelen 1003 olayın %98’i aydınlatılarak 982 kişi yakalanmış ve 16 kişi tutuklanmıştır.

Malvarlığına Karşı Suçlar:** İlimizde 520 malvarlığına karşı suç olayı meydana gelmiş, bu olayların %76’sı aydınlatılmış ve 162 kişi yakalanmıştır.

Trafik Kazaları:Toplam 160 trafik kazası meydana gelmiş, trafik olaylarında %8 oranında azalma görülmüş ve ölümlü trafik kazalarında %50 oranında azalma yaşanmıştır.

Kaçakçılık Operasyonları: Kaçakçılık operasyonları sonucunda toplamda yaklaşık 2 milyon adet makaron, 568 kg kaçak tütün, 143 paket kaçak sigara ve daha fazlası ele geçirilmiştir.

Narkotik Operasyonlar:Narkotik operasyonlarda 183 şüpheli yakalanmış, 46’sı tutuklanmış ve çeşitli uyuşturucu maddelerin yanı sıra ruhsatsız silahlar ele geçirilmiştir.

Trafik Eğitimi ve Okul Güvenliği:2024 yılında trafik eğitimi alan kişi sayısı ve okul güvenliği tedbirleri hakkında detaylı bilgiler verilmiştir.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; Asayiş ve güvenlik konularında gerçekleştirilen operasyonların devam edeceğini ve il genelindeki huzur ve güvenliğin sağlanması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Haber: Avni KURU