Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da bağımlılıkla mücadele ediliyor; Vali Kumbuzoğlu başkanlığında toplantı

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, gerçekleşen Bağımlılıkla Mücadele Toplantısına katıldı.

Aksaray Özel İdaresinin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya,  Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Sağlık İl Müdürü Dr. Abdullah Güleç,  Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş ve ilgili Kurum Müdürleri katılım gösterdi.

Aksaray’da bağımlılıkla mücadele konusunda yürütülen çalışmaların ele alındığı toplantıda, bağımlık mücadelesinde gelinen nokta masaya yatırıldı. İnsan sağlığını tehlikeye sokan maddelerin kullanımının azalması yönünde ilgili kurumlar tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Bağımlılıkla mücadele konusunda vatandaşların özellikle çocuk ve gençlerin zararlı maddelerden uzak tutulması amacıyla alınan tedbirlerin arttırılması yönünde görüşme yapıldı. Aksaray’da uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile verilen mücadelenin etkin ve verimli bir şekilde yapılması amacıyla kurumlar arası işbirliğinin sağlanması hedeflendi.

Şehir içerisinde jandarma ve emniyet güçleri tarafından uyuşturucu ve madde bağımlılığı yönünde suçlularla mücadele devam ederken ilgili kurum amirleri tarafından ise bağımlığının zararlı olduğuna dikkat çekiliyor.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu başkanlığında yürütülen toplantıda Aksaray’da bağımlılıkla mücadele konusunda gelinen nokta ele alınırken gençler ve çocukların maddelerden uzak tutulması amacıyla  alınması gereken tedbirler karara bağlandı.

Haber: Fatma Altınok