Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AFAD Sergisiyle Aksaray’da Sivil Savunma Bilinci Artıyor!

Aksaray AFAD İl Başkanlığı,

Aksaray AFAD İl Başkanlığı, Sivil Savunma Günü dolayısıyla Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanında sergi açtı. Sergide, savaş ve afet durumlarında halkın güvenliğini sağlamayı amaçlayan önlemler ve araçlar tanıtıldı. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun da katıldığı etkinlik, vatandaşların farkındalık ve bilinçlenme sürecine katkı sağlamak için yapıldığı bildirildi.

Aksaray AFAD İl Müdürlüğü tarafından, her yıl düzenlenen Sivil Savunma Günü kapsamında Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanında bir sergi açtı. 28 Şubat tarihinde kutlanan bu özel gün, toplumun savaş ve afet durumlarında güvenliğini sağlamayı amaçlayan önlemlere ve bilinçlenme çalışmalarına odaklanıyor.

Sergide, Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AFAD) tarafından sunulan arama kurtarma araçları ve sivil savunma ekipmanları ve meydana gelen afetlerle ilgili fotoğraf sergisi sergilendi. Ayrıca, afetlerde ve savaş durumlarında halkın can ve mal kaybını en aza indirmeyi hedefleyen toplumun topyekûn savunma konsepti üzerine bilgilendirme panoları yer aldı.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşen etkinlik, vatandaşların sivil savunma ve afetler konusunda farkındalık kazanmalarını sağlamayı amaçlıyor. Sergide sunulan bilgiler ve tanıtılan araçlarla, Aksaraylıların olası acil durumlara karşı hazırlıklı olmaları ve bilinçlenmeleri hedefleniyor. Bu etkinlik, toplumun güvenliği ve refahı için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Vali Kumbuzoğlu ile makamında bir araya gelen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’i bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Komutanı Orgeneral Arif Çetin’i makamında misafir eden Kumbuzoğlu Aksaray’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Görüşme esnasında günün anlam ve önemine değinildi.

Haber: Hakan Hidayet Deniz