Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AFAD, minik öğrencilere ve personellere yangın önleme eğitimi verdi

Afet ve Acil Durum

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Aksaray İl Müdürlüğü tarafından şehir içerisindeki eğitim faaliyetleri devam ediyor.

Afet bilinci ve farkındalık oluşturmak adına Aksaray genelinde kurum, kuruluş ve okullarda eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyor.

AFAD eğitim uzmanları Özel Ana Kucağı Kreş ve Gündüz Bakımevi ve Özel Hezarfen Kreş ve Gündüz Bakımevi personeline ve öğrencilerine eğitimi verdi. AFAD ekipleri ilk olarak Özel Hezarfen Kreş ve Gündüz Bakımevi personeline yangın önleme eğitimi verdi. Daha sonra Özel Ana Kucağı Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri ve  personeline, yangın önleme ve söndürme tatbikatı yaparak afet bilincine dikkat çekti.

AFAD eğitim uzmanları mink öğrencilere ve personellere yönelik yaptığı eğitimleriyle birlikte olası afet ve acil durumlarda yapılması gereken doğru ve bilinçli davranışlar üzerine eğitim verdi. deprem ve yangın esnasında yapılması gereken bilinçli davranışları minik öğrenci ve personellere aktaran ekipler, acil durumu en iyi şekilde yönetebilmeleri adına uygulamalı bir şekilde de anlattı.

AFAD tarafında şehir içerisinde verilen eğitimlerle birlikte toplumda afet bilinci oluşturacak ve olası acil durumlarda koordineli bir şekilde çalışılacağı ön görülüyor.

Haber: Fatma Altınok