Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Huzurevinde Yıkım Kararı; Yaşlılar İçin Yer Arayışı Başladı mı?

Aksaray’da faaliyet gösteren A.Kadir

Aksaray’da faaliyet gösteren A.Kadir Üçyıldız Huzurevi’nin yıkılma kararı, yaşlılar ve aileleri arasında endişe yarattı. Yaklaşık 25 yıldır hizmet veren kurumun kapatılması durumunda, 100’e yakın yaşlı için yeni yer arayışı başlayacak gibi görünüyor.

Aksaray’da uzun yıllardır bakıma muhtaç yaşlılara hizmet sunan A.Kadir Üçyıldız Huzurevi’nde beklenmedik bir gelişme yaşandı. Kurumun yıkılma kararı, hem yaşlılar hem de aileleri arasında endişe ve belirsizlik yarattı. 2001 yılından beri faaliyet gösteren huzurevinde, 80 normal bakım ve 20 özel bakım olmak üzere toplamda 100 kişilik kapasite bulunuyor.

Huzurevinde kalan yaşlılar için sağlanan konaklama, yemek hizmeti, sağlık kontrolleri, geziler ve sosyal kültürel faaliyetler gibi hizmetlerin sona erebileceği endişesiyle, yetkililerin yeni bir yer arayışına girmesi bekleniyor. Kararın neden alındığına dair detaylı bir açıklama ise henüz yapılmazken Asrın felaketi olarak adlandırılan deprem sonrası huzurevinde yapılan kontrol ve incelemeler sonucunda binanın çürük raporu tutulduğu ve Bakanlıkla gerekli yazışmaların başladığı iddia edilirken şimdi gündeme burada kalan yaşlıların yıkım kararı alınması ile nerede konaklayacağı gündeme geldi.

Vatandaşlar böyle bir kararın alınması ve huzurevinin kapatılması durumunda, yaşlıların ve ailelerinin yaşamında önemli bir boşluk oluşacağı belirtiliyor. Konuyla ilgili gelişmelerin yakından takip edilmesi bekleniyor.

Haber: Fatma Altınok