Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye Sportif Yetenek Taraması Aksaray’da Başladı!

Türkiye Sportif Yetenek Taraması

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında 3. sınıf öğrencilerinin 1. aşama test ölçümleri Merkez spor salonunda devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından uygulanıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılının temel spor eğitim sürecine alınacak olan 3. sınıf öğrencilerin birinci aşama test ölçümleri yapılıyor.

Öğrencilerin spora olan yatkınlığının ölçüldüğü programda belirli süre zarfında öğrencilere geniş ve kapsamlı bir eğitim süreci başlar. Bu süreç zarfı içerisinde öğrencilerin spora olan yetenekleri belirlenir ve spor branşına yönlendirilmesi esas alınır. Öğrencilerin spor branşıyla özdeşlemesiyle birlikte öğrenciler yarışma ve müsabakalara katılarak alanında uzmanlaşmaya teşvik edilmesi sağlanır.

Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü proje kapsamında 3. sınıf öğrencilerin birinci aşama test ölçümleri Merkez spor salonunda yapılıyor. Öğrenciler testi başarılı bir şekilde geçmelerinin ardından spor branşlarıyla yeteneklerini keşfetme imkanı bulmaları hedefleniyor.

Haber: Fatma Altınok