Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fen Derslerinde Teknolojinin Zaferi: UNESCO’nun Raporuyla Açığa Çıkıyor!

UNESCO tarafından yayınlanan raporda,

UNESCO tarafından yayınlanan raporda, Türkiye’de akıllı tahta gibi dijital eğitim araçları öğrencilere fen derslerinde başarısını artırdığını öne çıkardı.

Milli Eğitim bakanlığı UNESCO tarafından yayınlanan Küresel Eğitimi İzleme 2023 (Global Education Monitoring) Raporu’da Türkiye bölümüne ilişkin veri analizlerini tamamlayarak akıllı tahta gibi dijital eğitim araçlarının öğrencilere büyük ölçüde başarı sağladığını açıkladı. raporda göre, akıllı tahta gibi dijital eğitim araçlarında öğrencilere özellikle fen derslerde başarı sağladığı görüldü.

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından 2011 yılından bu yana sınıflarda kullanılmaya başlanan akıllı tahta etkinliğinde Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması (TIMSS) sonuçlarına bakıldığında fen derslerinde akıllı tahta aracılığıyla simülasyon deneyimi 8. sınıflarda 2007- 2015 yılları arasından yüzde 12 arttığı gözlemlendi.

Raporda, Türkiye’nin ilkokulda matematik yeterliliği hususunda yüzde 3,3 ilerleme kaydetmesi olum bir şekilde değerlendirilirken yükseköğretimde destekleyici teknolojilerin kullanılması Türkiye ile birlikte 10 ülkede zihinsel ve bedensel alanda olumlu etkileri olduğu belirtildi.

Haber: Fatma Altınok