Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuzeyboru dörtlü finale adını yazdıramadı

Kadınlar AXA Sigorta Kupa

Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley karşılaşmaları kapsamında çeyrek final heyecanı yaşayan Aksaray temsilcisi Kuzeyboru, THY karşılaşması kapsamında mağlup gelen taraf oldu.

Mehmet Bedestenlioğlu baş antrenörlüğünde çalışmalarını sürdüren ve çeyrek final maçına hazırlanan Kuzeyin Sultanları maça; Sarah Parsons, Gaila Gonzalez, Gamze Kılıç, Janset Erkul, Tuğba Şenoğlu, Yaren Işık ilk altısı ile başladı. THY ekibi ise maça;  Neriman Özsoy, Van Ryk, Bergmann, Kübra Akman, Sıla Çalışkan ve Alecrim altılısı ile başladı.

Maçın ilk dakikalarında Janset Erkul ve Tuğba Şenoğlu’nun çarpışması sonucu Kuzeyboru’nun smaçör yıldızı Tuğba Şenoğlu sakatlık yaşadı. Kuzeyboru’da 4 numaralı formayı giyen Tuğba Şenoğlu, yaşadığı sakatlığın ardından oyundan çıkarken, Şenoğlu yerine Ezgi Akyaldız oyuna girdi.

İlk sette Kuzeyboru ve THY arasında oldukça çekişmeli bir oyun oynanırken, karşılaşmanın ilk setinde izleyenler uzun rallilere şahitlik etti. İlk sette karşılaşmalı olarak takımlar puan alırken 3-4 sayılı peş peşe puan alma durumu iki takım için de söz konusu olmadı. Kuzeyboru ve THY takımları arasında oynanan ilk set 25-20 skoru ile tamamlanırken ilk seti kazanan takım Kuzeyboru oldu. Karşılaşmanın ilk setinde en skorer oyuncu ise Kuzeyboru’nun smaçör yıldızı Sarah Parsons oldu.

Karşılaşmanın ikinci seti Kuzeyboru’nun 1-0’lık üstünlüğü ile başlarken ilk sette sakatlanan Tuğba Şenoğlu ikinci sette oyuna dâhil oldu. Karşılaşmanın ikinci seti THY’nin baskın oynaması ile sürerken, Türk Hava Yolları, Kuzeyboru ile arasındaki skor farkını 8’e kadar çıkardı. Türk Hava Yolları ekibinin etkili olduğu ikinci sette. Kuzeyboru’nun takım kaptanı Büşra Kılıçlı oyuna dâhil oldu. Kuzeyboru, THY takımının açtığı skor farkını 3’e kadar düşürse de seti kazanmaya yetmedi ve THY ekibi ikinci seti 25-21 skoru ile kazanan taraf oldu. İkinci setin en skorer ismi ise Van Ryk oldu.

Türkiye Kupası çeyrek finali maçında 1-1’lik beraberlik ile üçüncü sete gidildi. Üçüncü sette, Kuzeyboru’nun orta oyuncusu Merve Atlıer de oyuna dâhil olan isimler arasında yer aldı. Karşılşamanın üçüncü setinde THY peş peşe 3-4 sayılık skorlar almasıyla birlikte Kuzeyboru ile arasındaki skor farkını 10’a kadar çıkardı. Türk Hava Yolları ekibinin Kanadalı pasör çaprazı Van Ryk, üçüncü sette de etkili sayıların sahibi oldu ve THY ekibi üçüncü seti 25-17 skoru ile kazanan taraf oldu.

Maçın dördüncü seti THY’nin 2-1’lik set üstünlüğü ile başlarken Kuzeyboru ve THY arasında geçen çekişmeli mücadele yaşandı. Kuzeyboru’da Liray Akpınar ve Janset Erkul’un ön plana çıktığı sette, THY’de ise Van Ryk rüzgârı esmeye devam etti. Dördüncü sette Aksaray temsilcisi Kuzeyboru ve THY arasında başa baş bir oyun sergilenirken, dördüncü set 25-21 skoru ile tamamlandı ve maçın kazanan tarafı THY oldu. Kuzeyboru yarı final heyecanından elenen taraf olurken THY ise dörtlü finale adını yazdırdı.

Haber: Ağustos Gerçe