Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Atık Geri Dönüşümünde Dev Adım: Aksaray’da 4 Bin Öğrenciye Eğitim Verdi!

Aksaray Belediye Başkanı Dr.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer başkanlığında hayata geçirilen sıfır atık tesislerinde minik öğrenciler misafir edilmeye devam ediyor.

Aksaray Belediyesi, doğa ve çevreyi korumak adına başlattığı sıfır atık projesi ile toplama ayırma tesislerinde geri dönüşüm çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda aktık toplama ayırma tesislerinde çocuklara doğayı ve çevreyi nasıl korunası gerektiği konusunda eğitimler veriliyor. Toplamda 4 bin öğrenciyi misafir eden Aksaray belediyesi sıfır atık sertifikalarını teslim etti.

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırak adına harekete geçen Aksaray Belediyesi, minik çocukları tesislerinde ağırlayarak onlara doğayı, çevreyi ve dünyayı nasıl korunacağı konusunda eğitimler vererek bilinçlenmelerini sağlıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Çocuklarımız doğayı ve çevreyi korumayı burada daha iyi öğreniyor. Bu okulda daha iyi bir çevre ve gelecek için Aksaraylı çocuklarımıza ve başka yerlerden ziyarete gelen tüm çocuklarımıza eğitimler veriyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğüyle iş birliği içerisinde okullardan gelen çocuklarımıza kapımız açık. Eğitmenlerimiz çocuklarımıza hem bilgi veriyor hem de eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor. Çocuklarımız buradan bilinçlenerek ayrılıyor” dedi.

20 ton geri dönüşebilir atığı kullanılabilir ürünlere dönüştürüldüğünü dile getiren Başkan Dinçer; “Merkezimizi bu zamana kadar binlerce kişi ziyaret etti. Eğitim programlarına katılan yaklaşık 4 bin öğrencimize sertifika verdik. Geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda 4 bin evladımızı bilinçlendirmiş olduğumuz için çok mutluyuz. Merkezimizde ayrıca kağıt, karton, plastik, cam ve metal gibi günlük 20 ton geri dönüştürülebilir atığı, kullanılabilir ürünlere dönüştürüyoruz. Bu çalışmalarımız sayesinde, doğamıza ve gelecek nesillerin sağlığına çok önemli bir katkı sağladık. Bu sayının her geçen gün daha da artması için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Sıfır Atık projesi ile duyarlı tüketim alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını Başkan Dinçer; “Aksaray ilimizde; temizlik, çevre koruma, atık, geri dönüşüm, iklim değişikliği, israfın önlenmesi gibi konularda duyarlı ve titiz çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Sıfır Atık Okulu projesi ile de yeni nesillerimizin bilinç ve farkındalık seviyesini artırmayı, onları daha yeşil bir yaşama teşvik etmeyi, sosyo-kültürel gelişimlerini artırmayı ve duyarlı tüketim alışkanlığı kazandırarak tasarruf ve ekonomik kazancı öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Gelecek nesillerimizin bu bilinçle yetişmesi için ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuşmasının tamamladı.

Haber: Fatma Altınok