Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da eğitimde dev adımlar; İkinci döneme hazırlıklar hız kazandı

Aksaray İl Milli Eğitim

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde değerlendirme toplantısı yapıldı. Aksaray İl Mili Eğitim Müdürü Metin Alpaslan başkanlığında gerçekleşen toplantıda Aksaray’ın eğitim durumuna dair görüş alışverişinde bulunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan başkanlığında gerçekleşen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri katılım sağladı. Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Değerlendirme Toplantısı kapsamında 2023-2024 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin değerlendirilmesi yapıldı ve ikinci döneme yönelik planlamalar ele alındı.

Okullarda ikinci dönemin başlamasıyla birlikte okul ve çevrelerinin güvenliği, öğrencilerin kitap okuma alışkanlıkları için yapılabilecek projeler ve akademik başarı artırma gibi konular ele alındı. Okul temelli mesleki gelişim faaliyetleri kapsamında kurs ve seminerlerin açılması, ilçelerdeki okulların Teknofest, Tübitak ve eTwinning projelerine başvurularının artırılması için yapılan çalışmalar konularına değinildi.

Aksaray’da bulunan okullar içerisinde kurulan geleneksel oyun alanları ile öğrencilerin boş zamanlarını hem keyifli hem de verimli bir şekilde geçirmesi hedeflenirken, devamsızlığın önlenmesine yönelik tedbirler de gündeme geldi.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme toplantısı, eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilere daha güvenli bir öğrenme ortamı sunmak amacıyla önem arz ediyor.

Haber: Ağustos Gerçe