Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Kumbuzoğlu 6 Şubat depremleri hakkında açıklamada bulundu

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve sonucunda on binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği deprem faciasının yıldönümünde açıklamada bulundu. Vali Kumbuzoğlu, “Bugün, tarifi imkânsız bir acıyı, telafisi olmayan kayıpları yaşadığımız Asrın Felaketi’nin seneidevriyesi. Yaralarımız hala taze, yüreğimiz hala üşüyor. Bundan sonraki her 6 Şubatlar da bu böyle olacak. Hiç unutmayacağız. Depremde vefat eden kardeşlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatacağız” ifadelerine yer vererek sözlerine başladı.

Vali Kumbuzoğlu sözlerinin devamında, “Devletimiz güçlü, milletimiz fedakârdır. Asrın Felaketi’nde Asrın Birlikteliği’ni sergiledik. Son depremzede kardeşimizin tüm yaraları sarılıncaya kadar da devam edeceğiz. Hiç şüphesiz ki depremin on bir ilde meydana getirdiği derin izleri hemen silmek kolay değil. Ama imkânsız da değil. Devletimiz bütün imkânlarını seferber etmiş durumda. Yitirdiğimiz bir tek can bile geri gelmeyecek. Ancak şehirlerimiz yeniden imar edilecek, yeniden ayağa kalkacak. Bunun güzel örneklerini görmeye başladık bile. Depremin ilk dakikalarından itibaren tüm Türkiye gibi Aksaray da arama ve kurtarma faaliyetlerine katılmış, resmî kurumları, belediyeleri, STK ve gönüllüleri ile yardım seferberliği başlatmıştır. Evlerini açmış, tüm misafirperverliği ile depremzede kardeşlerini bağrına basmıştır. Aksaray Valiliği ve şehrimizin tüm dinamikleri her zaman depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya, onların yaralarını birlikte sarmaya devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu açıklamasını, “Bu vesileyle depremde vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifalar, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” sözlerine yer vererek sonlandırdı.

Haber Bülteni