Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Müftü Işıldar, gaziler ve gençleri bir araya getirdi

Aksaray Muharip Gaziler Derneği

Aksaray Muharip Gaziler Derneği Başkanı Gazi Mustafa Dağ ve beraberindeki heyet, İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın daveti üzerine, İl Müftülüğü gençlik koordinatörlüğü tarafından organize edilen, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı “Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” programını ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında gençlerle bir araya gelen gazi heyeti, şehit ve gazi sıfatlarının tanımı ve bu sıfatlara sahip kişilerin Allah katındaki faziletleri nelerdir gibi konulara değindi. Ziyaret sırasında açıklama yapan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Gazi Mustafa Dağ, “Şehit, Allah’ın huzurunda diri olarak hazır bulunup, nimetlere erişeceği ve cennete gireceğine şahit olunacağı için bu adı almıştır. Gazi ise, Allah yolunda ve vatan uğrunda savaştığı ve şehit olmayı arzu ettiği halde ölmeyip, sağ kalan kimseye verilen addır. Hem dinimizce hem de milli ve manevi değerlerimiz açısından şehitlik ve gazilik en yüksek değerler arasında yer almaktadır” ifadelerine yer verdi.

Açıklaması esnasında ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazi Mustafa Dağ, gençlerle böyle güzel bir ortamda buluşmalarına vesile olan İl Müftüsü Veysel Işıldar başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.