Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Tarım İl Müdürlüğü Üreticileri Uyardı; Şap Hastalığına Karşı Aşı Yaptırın!

Aksaray Tarım ve Orman

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü,  hayvanları şap hastalığından korumak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Aksaray merkez ve ilçelerde bulunan havanların şap hastalığından korunması amacıyla aşılama çalışmalarına aralıksız sürdürüyor.

Büyükbaş hayvanları hastalıktan korumak amacıyla tarım ve orman bakanlığında 81 ilde uygulanan şap aşılama uygulaması ile Aksaray’da tarım il müdürlüğü çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Tarım ve İl Müdür Nejdet Demir önderliğinde merkez ve ilçelerde başlatılan aşılama çalışası ile hayvan yetiricilerine hem ilgiler veriliyor hem de hayvanların aşıları yapılıyor.

Aksaray’da hayvan yetiştiricileri desteklemek, üretimi arttırmak adına Tarım Orman İl Müdürlüğü tarafından yetiştiricileri destekleyen çalışmalar devam ediyor. Şap hastalığına karşı etkin ve kararlı bir şekilde çalışama yürüten Tarım İl Müdürlüğü, aşılama çalışmaları ile hayvanların sağlığını koruyor.

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü üreticileri, şap hastalığına karşı hayvanlarını korumak amacıyla mutlaka aşılatmaları gerektiğini hatırlatıldı. Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hayvanları aşılatmanın tedavi etmekten daha kolay olduğunu vurguladı.

Haber: Fatma Altınok