Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Orhan Aydın romanını İstanbul’da tamamlayacak!

Aksaray’da zamanında Anavatan Partisi

Aksaray’da zamanında Anavatan Partisi İl Başkanlığı da yapan eğitimci siyasetçi Orhan Aydın bundan sonraki yaşantısını İstanbul’da sürdüreceğine dair bir yazı paylaştı.

Orhan Aydın yayınladığı yazıda şu düşüncelere yer verdi. Orhan Aydın konuşmasında “İstanbul’umuza tertemiz ve ayıklanmış bir zihinle geldim. Ne kadar safra  ve çevremi kirleten varsa; hepsini temizleyip geldim. Yelfe, kalleş, namert, dravacı, yalaka, çıkarcı ne kadar lüzumsuz varsa hayatımdan sildim de geldim. Samimi ve güzel dostlarıma daha çok saha açmak amacım oldu. Ve elbette nerede olurlarsa olsunlar, güzel dostlarım ebedî olarak ilgi alanımda olacaklar” dedi.

Orhan Aydın konuşmasının devamında; “İstanbul’da çok şey öğrendim: Başta İstanbul’un manevi ikliminde gönlümü yıkadım. Düşünce iklimimi 1974’te tanıştığım (yarım asır) Hasan Şükrü Perek ‘e teslim ettim. Bu nezih dostlarımın ortamında Türk Milliyetçiliğinin, toplumsal kalitenin ve insanlığın bütün şifrelerini daha derin öğrenmeye ve kendimi vakfetmeye karar verdim. Bir süredir ertelediğim ve hayatımın 60 yılını kapsayan iki cilt olarak planladığım otobiyografik romanımı tamamlayacağım” şeklinde konuştu.

Romanı hakkında kısa bilgi veren Orhan Aydın; Bu romanımda hayatıma dokunan  olumlu- olumsuz, mert- namert  herkes ismen yer alacak, her olay gerçek olacak. Starları, sahte starları, kendisini yeryüzü tanrısı zanneden Don Kişotları da anlatacağım..Bir sosyal bilimci olarak 60 yıllık Türk kültür, düşünce, siyaset iklimi yanı sıra; aynı dönem dünya ekonomi, siyaset ve bilim sürecine de yer vermeye çalışacağım.

Orhan Aydın konuşmasının sonunda; “Bu otobiyografik romanımda  başta yanılgılarım ve yanıltanlar olmak üzere daha çok kendimle de hesaplaşacağım. Adeta toplumsal vasiyetnamemi toplumumuza arz edeceğim. İstanbul’da aynı kıymetli ortamı paylaştığım çok değerli dava dostlarımı saygıyla selamlıyorum. Hoş geldik… Hoşa geldik” dedi.

Haber: Avni Kuru