Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da kızartma yağlarına ilişkin denetimler devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından icra edilen ve eş zamanlı 81 il gerçekleştirilen Toplu Tüketim Yerlerinde kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağlara ilişkin denetimleri devam ediyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanması başlatılan toplum tüketim yerlerinden kızartmada kullanılan katı ve sıvı yağlara yönelik denetimin devam ettiğini Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürlüğü aktardı.
Aksaray genelinde devam eden denetimlerde, ekipler toplu tüketim alanlarında incelemelerde bulunarak kızartma yağların uygunluğunu kontrol ediyor. İnsan sağlığının korunma amacıyla harekete geçen bakanlık eş zamanlı olarak başlatılan denetimler Aksaray’da devam ediyor.
Toplu tüketim yerlerinde kızartma yağların başlatılan denetimde, yağların kullanım süreleri, kullanım şekli gibi hususlara denetim ekipleri dikkat ediyor. İnsanların en fazla tükettikleri yiyecekler arasında yer alan kızartma türü yiyeceklerin kullanıma uygun halde olması tarafından denetimler sürüyor.
Toplu Tüketim Yerlerinde sağlıklı ve hijyenik kurallara uygun olup olmaması denetim ekipleri tarafından incelenerek uygunluğu kontrol ediliyor.

Haber: Fatma Altınok