Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Yolcu Otobüsü Dehşeti; Ehliyeti daha önce kaptıran sürücü, kaldırımları aşarak karşı şeride geçti!

  Ankara’dan Aksaray İstikametine

 

Ankara’dan Aksaray İstikametine seyir halindeki otobüs, sürücüsünün anlık dalgınlığı sonucu karşı şeride geçti. tekrardan geldiği yöne geri döndü. Şans eseri yolda başka araç olmaması yolcu otobüsünün büyük bir kazaya neden olmasını kurtardı.

Aksaray E-90 Karayolu üzerinde meydana gelen facia, ehliyetini daha önce işlediği başka trafik kuralı hatasından dolayı alınan sürücünün dikkatsizliğiyle başladı. Otobüs kaldırım ve refüjlere çıkarak karşı şeride geçti, karşı şeritten gelen araçlar zor anlar yaşadı. Ancak her hangi bir çarpışma meydana gelmedi.

Aksaray’da meydana gelen korkunç kaza, Aksaray istikametine seyir halinde olan bir yolcu otobüsü sürücünün anlık dalgınlığına kurban gitti. Aksaray E-90 Karayolu Cumhuriyet Mahallesi Adana- Ankara yolu güzergahında gerçekleşen olayda, 01 AHU 464 plakalı otobüsün, ehliyetini daha önce kaptırdığı için ehliyetsiz sürücü Umut Ö. tarafından idare ediliyordu.

İddialara göre; Umut Ö.’nün anlık dalgınlığı nedeniyle otobüs, kaldırıma çıkarak orta refüjlere çarptı ve karşı şeride geçti. Faciadan dönülen olayda, karşı şeritten gelen araç sürücüleri yolcu otobüsüne çarpmamak için zor anlar yaşadı.

Olayı gören çevredeki vatandaşların hızlı bir şekilde 112 Acil Çağrı merkezine haber vermesi üzerine, olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Polis ekipleri, yaptıkları incelemede otobüs sürücüsü Umut Ö.’nün ehliyetsiz olduğunu tespit etti. Sürücüye 28 bin TL para cezası kesilirken, adli işlem başlatıldı. Kazada şans eseri yaralanan olmazken, karşı şeritteki sürücülerin korku dolu anlar yaşadığı belirtilirken yolcu otobüsü çekici yardımı ile çekilerek kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber: Avni KURU