Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksarayspor’un kalbini bilen isim spor duayen Turan Kalkan Yazıyor

Lig bizim için yeni

Lig bizim için yeni başlıyor

Önümüzde zorlu maçlar var. Zor fikstür bizi bekliyor

Profesyonel lig hatayı kabul etmez. Derince maçında ilk yarı fişi çekmeliydik. İlk yarının 30’ncu dakikasına kadar net 3 gol pozisyonu cömertçe harcadık. Kaçan pozisyonları ve puan kaybını oyunculara yazıyorum.

Takıma ilk gününden bugüne hep sahip çıktım. Puan kaybında takıma sırtımızı dönecek değiliz. Dünde, bugünde yine takımımızın yanındayız. Doğruyu nasıl savunuyorsak yanlışı da söylemek bize yakışır.

Maalesef üzülerek söylüyorum. Sezon başından bugüne iyi oynayıp kaybedilen puanları tecrübeli ve skoru değiştirecek usta ayakların fazla olmayışına bağlıyorum. Bunun da sebebini sezon başındaki Hakan Menekşe’nin başında olduğu oluşuma bağlıyorum.

Derincespor maçında puan kaybını takım olarak herkese yazıyorum. Play off ve üst sıralara adım atmak istiyorsak, Derince maçını mutlak kazanmamız gereken bir maçtı.

Dünü bırakıp artık önümüze bakacağız. Biliyorum geriye dönmenin kimseye faydası yok. Ancak Derincespor maçında galip gelseydik. Play off için çok büyük avantaj sağlayacaktık. Aramızda puan farkı 7’ye düşecekti. Play offu ve üst sıraları zorlayacaktık.

Ligin ikinci devresinde 3’ncü haftasında tabloya baktığında en başarılı takımı biziz üç maç ta iki galibiyet bir beraberlik aldık.

Bu haftaki beraberlik camia olarak canımızı sıktı. Mutlak almamız gereken bir maçtı maalesef ligde puan kayıpları olabiliyor buda futbolun güzelliği olsa gerek,

Bu beraberliği eleştirmek belki erken ama ligin boyu kısaldı. İkinci devre takımlar için çok zordur. Önümüzde zor maçlar ve fikstür bizi bekliyor. Daha dikkatli olmalıyız. Artık tüm maçlarımız final havasında olacak.

Bugün de bariz gördük ki devre arasındaki transferlerin tüm takımlar için katkısının ne kadar çok önemli olduğunu gördük.

Takımdaki tüm oyuncularımıza çok büyük saygım var. Hepsi iyi niyetli, iyi de mücadele ediyorlar. Sezon başından bugüne iyi oynadığımız tüm maçları maalesef kadro derinliği olmadığından çok şansız maçlar verdiğimizi düşünüyorum.

Ligde başarılı olmak istiyorsak, oyunu ve skoru değiştirecek az üç nokta transferlerin şart olduğunu düşünüyorum.

Tüm takımlar için bütçe ve yapılanma çok önemlidir. Kulübü çok borçlandırmadan takıma iyi oyuncular kazanılmasından yanayım ama ihtiyaç olduğunda ligde başarılı olmak için kesenin ağzını sonuna kadar açacaksın. Elbet başarının da camialara maddi manevi bir bedeli de olacaktır.

Maalesef gelen bazı oyuncular kafamda soru işareti oluşturdu. Bazı transferlerin takım için yetersiz olduğunu düşünüyorum. İnşallah yanılan ben olurum. Oyuna ve oyuncuya bakışım ve tecrübem  hiç bir oyuncuyu bir kaç maçla performansına ve oyununa bakıp değerlendirmem. Devre arasında gelen oyuncuda hazır olmalı, sahada ve takıma katkısı olmalı, onun içinde devre arası transferler yapılıyor.

Derince Belediye spor maçında ilk 11 kadromuzun 10 oyuncusu ilk yarıdaki oyunculardan oluştuğunu görüyorum. Değişen ne oldu anlamadım. Yeni transferler yapıyorsak, takıma ve oyuna etki etmelidir.

Bu maç ta aklıma ilk gelen şey 2. devrede kadro oluşumunu ilk yarıdaki takımla devam edileceği yönünde hislerim var…

Sahada ve takımın başında inandığım güvendiğim ekibiyle birlikte tecrübeli  Şaban Yıldırım  hocamız ve sportif direktör Yakup Ateş var. Tecrübesine ve bilgisine çok güveniyorum. Yeni transferlerle eski yeni oyuncu kadro yapılanmasını formayı hak eden oyunculara vereceğine inanıyorum. Yeter ki oyuncu o formayı istesin Şaban hocam adaletlidir formayı hak edene verir.

Profesyonel ligin şakası olmaz. Hikaye bu haftadan sonra başlıyor. İşimiz kolay değil

artık ligde zorlu maç fikstürü bizi bekliyor. Oynayacağımız üç maçımız ligin en zor maçları   Amedspor,  Karamanspor, Ispartaspor maçları hepsi çok zor maçlar. Bu maçlardan galibiyet ve puanlar  çıkarmalıyız. Ligde ileriki haftalarda  zor duruma düşmemek için bu maçlar bizim için çok önemli..

Turan KALKAN